Kai Hyvärisen Lastuja laineilla -näyttely Raumalla

Rauman Merimuseon Torni
4.9.–30.10.2021

ITE-taiteilija, KM Kai Hyvärisen näyttely ”Lastuja laineilla” on esillä Rauman merimuseossa. Näyttelyssä on puusta veistettyjä, pääosin merellisiä eläinhahmoja.

Teoksillaan Hyvärinen pyrkii herättämään katsojassa ajatuksia liittyen Itämeren tilaan ennen ja nyt. ”Ilmasto ja eläimistö muuttuvat pikkuhiljaa. Voiko muutokseen vaikuttaa ja onko siihen edes tarvetta? Mistä eläinlajeista olet valmis luopumaan ja mitä lajeja ottaisit tilalle?” Hyvärinen kysyy.

Yhdistävä tekijä teoksille on kuitenkin meren läheisyys, sen tärkeys, ja tietenkin puukäsitöiden tekemisen riemu.

Kai Hyvärinen on yksi satakuntalaisen ITE-taiteen kartoituksessa esiin nostettuja taiteen tekijöitä ja esitelty myös kesällä julkaistun ITE Satakunnassa -kirjan taiteilijamatrikkelissa. Kirjan voi ladata ilmaiseksi Maaseudun Sivistysliiton materiaalipankista.

Kuuntele Kai Hyvärisen haastattelu Radio Ramonasta.

Comments are closed.