ITE pilvessä

9.6.–10.10.2021
ITE-museo / K.H.Renlundin museo
Pitkänsillankatu 28, Kokkola

ITE pilvessä on Veikko Halmetojan kuratoima kesänäyttely, jossa aurinko paistaa poutapilvien lomasta. Näyttelyssä on mukana niin koulutettuja kuin itseoppineita kuvataiteilijoita. Eläviä ja edesmenneitä, outsider-taidetta ja nykytaiteen keskiössä toimivia tekijöitä.

Näyttelyn teema sukeltaa syvälle pään sisään ja käsittelee tekijöidensä minäkuvaa sekä suhdetta ympäröivään maailmaan. Ajatukset kohoavat pilviin, nauravat todellisuudelle ja luovat siitä absurdin kuvan. Mukana on maalauksia ja veistoksia, valokuvaa ja videota. Nykytaiteen eri tekniikat näyttäytyvät runsaana mutta kauniisti soljuvana kokonaisuutena näyttelyssä, jonka tarinalliset rinnastukset saavat pään pyörälle.

HUOM! Näyttely tosiaankin sai luvan avautumiseen jo keskiviikkona 9.6., vaikka julisteessa on myöhempi päivämäärä. Siis kaikki taiteen nälästä kärsivät, museoon saa mennä!

Comments are closed.