ITE-Xeen

ITE-Xeen
Parkanon kaupungin kymmenes ITE-taiteen kesä

1.6.–31.8.2021

ITE-taiteen kesäkaupunki Parkano tuo jälleen taidetta kaupungin puistoihin ja katujen varsille koko kesäksi. Näyttelyn leikittelevä nimi ITE-Xeen viestii sitä, että näyttelykesä järjestetään nyt kymmenettä kertaa. ”Näyttelyn nimi kuvaa myös ITE-taiteilijoille ominaista tapaa tehdä taidetta omissa oloissaan, itekseen”, sanoo näyttelyiden sarjan tuottajana alusta alkaen toiminut Arto Tuominen.

Tulevaan näyttelyyn on luvassa kaksi teosten keskittymää. Valtatie 3:n ja Kolmoskeskuksen tuntumaan näkyvälle paikalle on suunnitteilla Alpo Koivumäen isojen eläinteosten Alpon Zoo. Toinen kokonaisuus rakentuu ITE-taiteen bulevardiksi keskikaupungille kaupungintalon ja kirjaston väliselle osuudelle. Bulevardille tulee istutusten ja taideteosten lomaan myös istuskelupaikkoja.

ITE-Xeen-näyttelyyn ovat luvanneet teoksiaan August Eskelinen Lappeenrannasta, Tauno Vuorenniemi Sastamalasta, Irja Alinen Porista, Jori Tapio Kalliola Hangosta, Juha Vanhanen Alavudelta, Leena Nio Jokelasta (Tuusula), Raimo Hautaluoma Kurikasta, Alpo Koivumäki Kauhajoelta, Tuomo Rantanen Punkalaitumelta, Paula Huhtanen Nokialta, Kyösti Iitti Pöytyältä, Ilkka Lehtonen Uudestakaupungista ja Sinikka Myllyviita Karviasta.

Tutustu näyttelyn teosreittiin Citynomadi-sovelluksessa.

Lue lisää Parkanon kaupungin sivuilta.

Parkanon kesään lennähtävät Irja Alisen linnut ovat sonnustautuneet kaupungin tunnusväreihin.

Comments are closed.