Paratiisin vartijat – keskustelua ITE-ympäristöistä

Webinaari 15.2.2021 klo 12–15
Aiheena ITE-taideympäristöjen ylläpidon mahdollisuudet ja haasteet

Webinaarissa paneudutaan ITE-kohteiden mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Outsider-taiteen huippuasiantuntija, Raw Vision Magazine -lehden päätoimittaja John Maizels esittelee puheenvuorossaan maailmankuulun Rock Garden -kivipuutarhan. Nek Chandin, itseoppineen tekijän elämäntyönään rakentama valtava taideympäristö sijaitsee Pohjois-Intiassa Chandigarhissa. Hehtaarien laajuisessa puistossa vierailee 5000 kävijää päivittäin.

ITE-teosympäristöjä eri puolilta Suomea nähdään Veli Granön ikuistamina kuvina. Etäyhteyksien avulla haastatellaan näiden ympäristöjen huolenpitäjiä ja taustayhteisöjen edustajia ja kuullaan tehdyistä ratkaisuista ja kohdatuista haasteista. Paneelikeskustelussa pohditaan viranomaisten ja kuntakentän edustajien kanssa, kuinka näitä kohteita voisi voimakkaammin tukea, samalla hyödyntäen niiden ainutlaatuisia matkailullisia mahdollisuuksia.

Tapahtuma kuuluu Maaseudun Sivistysliiton ITE Hämeessä omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi -hankkeeseen.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu webinaariin 11.2.2021 mennessä.

Taideteosten täyttämä Enni Idin mökki.

Enni Idin mökki Padasjoella. Kuva Juho Haavisto.

 

 

 

Comments are closed.