Tehhään eikä meinata, oivallettiin Juvalla

ITE-taide inspiroi taidekurssilaisia Juvalla niin että tuloksena syntyi näyttely Tehhään eikä meinata. Kuvataiteilija, taidekasvattaja Mari Liimatainen veti pitkäaikaistyöttömille luovan työn kurssin, jonka tavoitteena oli tutustua ITE-taiteeseen ja rohkaista omaan itseilmaisuun.

Juvan työelämäpalvelujen ja Järvi-Saimaan kansalaisopiston järjestämällä kurssilla tekotarpeet haettiin kunnan varikolta. Samalla saatiin pohtimisen aihetta nykypäivänä syntyvän jätteen paljoudesta. Yllättäväksi kurssilaiset kokivat sen työmäärän, mitä oman teoksen tekeminen vaatii, vaikka tyyli on vapaa.

Kurssilaisten näyttely on esillä Juvan kunnantalon aulassa 16.11.–31.12.2020. Innostuksen kipinä syntyi toiminnan myötä. Moni toivoi työskentelylle jatkoa ja muhitteli jo ideoita uusista töistä, osa jopa omista pihataidehankkeista.

Comments are closed.