Kohtalona luovuus – juhlavuoden ITE-näyttely Hämeenlinnassa

Kohtalona luovuus – ITE-taide ja kumppanit
23.10.2020–7.3.2021
Hämeenlinnan taidemuseo
Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna
Avoinna ti–to 11–18, pe–su 11–17, ma suljettu
Lue lisää näyttelystä.

ITE-taide juhlii 20-vuotisjuhlakiertueella yhdessä outsider- ja nykytaiteen parista saapuvien ystäviensä kanssa. Näyttelyssä kuljetaan eurooppalaisen outsider-taiteen ja ITE-taiteen luovuuden alkulähteille ja osoitetaan reittejä, joita seuraamalla yksittäiset teokset ja tarinat asettuvat osaksi suurempaa kertomusta. Matkalle mukaan on kutsuttu outsider-taiteesta ammentavia vieraita nykytaiteen kentältä Islannista, Isosta-Britanniasta ja Suomesta.

Näyttelyn ovat kuratoineet taiteen tutkija Minna Haveri, tuottaja Liisa Heikkilä-Palo ja ITE-amanuenssi Elina Vuorimies. ITE-taiteen 20-vuotisjuhlaan liittyvä näyttely on tuotettu yhteistyössä K.H. Renlundin museon sekä Hämeenlinnan ja Oulun taidemuseoiden kesken.

Yleisöopastukset näyttelyyn järjestetään sunnuntaisin klo 11.30 ja klo 14. Opastukset kestävät noin 15 min ja sisältyvät museon pääsymaksuun.

Teos Tuula Huusko. Kuva Pekka Agarth.

Comments are closed.