J. Kareliuksen karealismia Helsingissä ja Tampereella

J. Kareliuksen Karealistisen taiteen näyttelyt

Galleria Kajava, Helsinki
2.–31.10.2020
Päijänteentie 5, Vallila, Helsinki
Avoinna ma–to 9–20, pe 9–18, la 10–16

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo, Tampere
3 –31.10.2020
Hirvikatu 10, Tampere
Avoinna ti–su 14–19

J. Kareliuksen (Juha Karjalainen) kollaaseissa Kairanmaan maisemat sekoittuvat pin-up-hahmoihin ja poliittisesti kantaaottavaan kuvastoon. Kollaasit saavat alkunsa itse otetuista valokuvista, joihin lisätään tietokoneella kuvastoja lähes tulkoon kaikesta mahdollisesta. Teokset kuorrutetaan kulttuurihistorian viitteillä ja paketoidaan vahvalla avantgarden hengellä. Tuloksena on symbolistis-filosofis-dadaistishenkisiä teoksia, joiden omaleimaista tyylisuuntaa tekijä kuvailee ”karealismiksi”.

Kareliuksen tuotannossa laajimman yhtenäisen sarjan muodostavat kuvitteellisen Kotimiesi-lehden kansikuvat. Kotimiesi-lehti on miesten lehti, joka on aloittanut ilmestymisensä jo ennen ajanlaskun alkua, joten vain yhteiskunnan muutoksia kuvastavat kannet ovat säästyneet.

Lokakuussa 2020 J. Kareliuksen Karealistisen taiteen näyttelyt nähdään Helsingissä ja Tampereella.

Lue lisää ITEnetistä ja ITE Pirkanmaalla -blogista.

Comments are closed.