Risto Pelkosen Tuohelan kaarnaväki vierailee Meilahden sairaalassa

Tuohelan kylässä -näyttely
Meilahden tornisairaala
Haartmaninkatu 4, Helsinki
9.9.–30.10.2020

Arkkiatri ja ITE-taiteilija Risto Pelkosen hurmaavat kaarnaveistoshahmot ovat syysretkellä Helsingissä HUS Meilahden tornisairaalassa. Tuohelan kylässä -näyttely tuo esille Pelkosen vuosien aikana veistämät kaarnahahmot arkisissa askareissaan. Kuvitteellinen Tuohelan kylä ammentaa aineksia eletystä elämästä: 1950-luvun Suomesta, asutuista paikoista sekä mielenmaisemista.

K.H. Renlundin museo on toteuttanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman Taide boxissa -hankkeen. Siinä on kehitetty vaeltava ja helposti liikuteltava näyttelykonsepti, joka vie taidetta ihmisten arjen keskelle. Risto Pelkosen ITE-taidekokoelmaan kuuluvia pienoisveistoksia on esitelty näissä NOMAD-taideboxeissa mm. sairaaloissa.

Arkkiatri Risto Pelkonen Meilahden näyttelyn avajaisissa.

Lue lisää Taide boxissa -hankkeesta.

Comments are closed.