Hämäläistä ITE-taidetta Lapinlahden Lähteellä

Taiteilijat Lapinlahdessa 20.8.–13.9.2020
Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Yhteistyössä Vertaistaiteilijat ja Maaseudun Sivistysliitto

Loppukesän taidekattauksessa Lapinlahden Lähteellä Helsingissä nautitaan värikkäästä ja monipuolisesta yhteisnäyttelystä. Mukana on kaksi hämeenlinnalaista ITE-taiteilijaa.

Pekka Salmisen uskomattoman yksityiskohtaiset, monia eri kirjontatekniikoita yhdistelevät teokset peilaavat paitsi tekijänsä sielunelämää ja arkea, myös rikasta fantasiamaailmaa. Viime vuosina on syntynyt mm. kirjottuja kertomuksia kuvitteellisen itäafrikkalaisen kyläpäällikön lähipiiristä.

Taiteilija ja tarinankertoja Markku Sarastamo on Itse Tehdyn Elämän henkilöitymä. Uteliaisuus, kokeilunhalu, mielikuvitus ja taituruus, joilla hän paneutuu jokaiseen käsillä olevaan projektiinsa, on tarttuvaa ja innostavaa. Kantava teema hänen töissään on Karbujo, ”hiilimaa”, jonka historiaa ja tarinoita hän on tallentanut satuihin, kuviin, hahmoihin ja lukemattomiin veistoksiin ja esineisiin. Taiteen läpi suodattuu monipuolisen miehen muu elämäntyö mm. keksijänä, taikurina, mustan vyön judokana, esperantistina ja hyvän mielen lähettiläänä. Lapinlahden näyttelyssä on esillä kokoelma Karbujon maailmaan sijoittuvia teoksia, esineistöä ja kuvia, jotka on koottu yhteen “Karbujolaiseksi kabinetiksi”.

Torstaina 27.8. vietetään Itämeripäivää

Lapinlahden Lähde on mukana Sadonkorjuujuhlan päivän teemalla. ITE-taiteen ohjelmaa päivään tuo moottorisahaveistäjä Markku Tuominen. Hän veistää merellisiä teoksia ja pieniä eläinhahmoja ja kertoo työstään. Lyhyet esitykset nähdään klo 16.30, 17.30 ja klo 18.30 Fahlanderin puistokujalla.

 

Comments are closed.