ITE-taiteilijoilla kesänäyttelyitä 2020

Moni ITE-taiteilija järjestää kesällä omia näyttelyitään. ITEnetin tietoon on saatu seuraavia:

Esa Leppäsen galleriat Lehtimäellä ja Kuusamossa
Esa Leppänen esittelee taulujaan ja veistoksiaan kahdessa ”100 taulun galleriassaan”, joista toinen on entisessä kangaskaupassa Lehtimäellä ja toinen vanhassa kansakoulussa Kuusamossa. Lehtimäen galleria on avoinna 26.6.–5.7. ja Kuusamossa galleria avautuu 8.7. Seuraa Facebookista tarkennuksia. Esa Leppäsen voit tavata myös Karhufestivaalin veistokilpailussa Ilomantsissa 13.–15.8., katso esittely tästä.

Leporannan taidekeskus
Vinkiäntie 745, 35400 Längelmäki
20.6.–23.8.2020
Maanviljelijänä elämäntyönsä tehnyt Vilho Juusela on vuosien ajan pitänyt yllä Leporannan taidekeskusta Lahnajärven rannalla Längelmäellä. Pihapiirissä on Juuselan omia teoksia, joita voi ihastella myös ITE Pirkanmaalla -hankkeessa tallennetuilta videoilta Hippa-hevosen muistolle ja Hevosmiehen kukka. Leporannan näyttelyitä toteuttaa nykyisin kuvataiteilija Jaana Pärssinen. Tämän kesän taiteilijoiden pitkältä listalta löytyy mm. ITE-taiteilijona tunnistetut Juha Käkelä, Tuomo Rantanen ja Sini Virkajärvi.

Kimara 2020 – mosaiikkifestivaali Tuusulassa
Tiensuuntie 112, Jokela
8.–23.8.2020
Itseoppinut mosaiikkitaiteilija Leena Nio on pitänyt Jokelan mosaiikkiateljeessaan näyttelyitä monena vuonna perheenjäsentensä voimin. Kesällä 2020 hän on kutsunut mukaan muitakin mosaiikin tekijöitä. Näyttelyssä yhdistyy monenlaisia eri tekniikoita ja materiaaleja. Pääteemana on Naiset, naiset. Ateljeetaloa ympäröivässä puutarhassa on taidepolku, jonka varrelta löytyy tilateoksia ja veistoksia. Lapsille on keinuja, puuheppoja, pölkkypolku ja kepparirata. Puutarhassa voi myös nauttia omasta piknikistä.

Comments are closed.