Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen näyttely Ilomantsissa

Ilo ylimmillään
Vuoden 2020 ITE-taiteilijan Paula Huhtasen näyttely
Katri Vala Kulttuurikeskus, Katri Valan tie 1, Ilomantsi
1.7.–30.8.2020
ti–la klo 10–15 sekä su 16.8. klo 12–13
Vapaa pääsy

Vuoden 2020 ITE-taiteilija Paula Huhtanen tuo Ilo ylimmillään -näyttelynsä Ilomantsiin, Pohjois-Karjalaan heinä-elokuuksi. Huhtasesta hänen iloismin missiollaan on nyt tarvetta enemmän kuin koskaan.

Lempeyttä ja leikkiä synkkään aikaan

”Iloismi merkitsee ennen kaikkea luottamusta ja toiveikkuutta. Näyttelyni on lempeä ja myös leikkisä vastaisku synkille tulevaisuudennäkymille. Haluan viestiä, että kaikki on hyvin, kaikki järjestyy”, Paula Huhtanen sanoo.

Huhtanen tunnetaan elinvoimaisista ja värikylläisistä maalauksista ja kollaaseista. Maalauspohjana voi olla esimerkiksi huonekalu, astia, kenkä tai vaate. Monikerroksisissa, pinnaltaan valoa hehkuvissa teoksissa on pieniä, värikkäitä yksityiskohtia, pisteitä, viivoja ja kuvioita.

Paula Huhtanen, Onnellinen saha. Kuva Vilma Rimpelä.

Lappilaislähtöinen ja sittemmin pirkanmaalaistunut ITE-taiteilija saa innoituksensa Sarkolan kylän maalaismaisemista Nokialla. ”Ammennan työhöni arjen elämästä, juhlahetkistä, valoista, varjoista ja tuulesta. Elämässä on kaikki muutettavissa taiteeksi.”

Paula Huhtasen mukaan iloisten karjalaisten Ilomantsi on oivallinen paikka pitää Ilo ylimmillään -näyttely. ”Iloismi auttaa meitä suuntaamaan yhdessä energiaamme hyvään ja saamaan sen moninkertaisena takaisin.”

Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taidetta eri puolilla Suomea vuodesta 1998 lähtien, ja tänä vuonna vietetäänkin ITE-taiteen juhlavuotta 2020. Paula Huhtasen Ilo ylimmillään -näyttely on juhlavuoden päätapahtumia, kuten myös Ilomantsissa elokuussa järjestettävä Karhufestivaali.

Comments are closed.