ITE-taiteesta elämyksiä koronakesän matkailuun

Kiehtovia elämyksiä turvallisesti ja kotimaassa matkaten? Sellaisia voi löytää ITE-taiteen parista kautta Suomen.

Itseoppineiden taiteentekijöiden omaperäiset taideympäristöt ja ulkoilmaan kootut puistonäyttelyt ovat koronakesänä loistavia vierailukohteita – myös lapsiperheille! ITEnetin sivuilta löydät monta hyvää vinkkiä ITE-taideympäristöistä. Tai tee GoogleMapsiin haku ’ITE taidekohde’. Kesän mittaan sinne täydentyy monta uutta paikkatietoa, samoin kuin TripAdvisoriin ja retkipaikka.fi-sivustolle.

ITE-taiteen juhlavuonna 2020 on tietysti tarjolla myös näyttelyitä taidemuseoissa, vapaasti ulkotiloissa ja pienemmilläkin paikkakunnilla. Kolme museota toteuttaa juhlavuoden Kohtalona luovuus -päänäyttelyn kiertueen Kokkolasta Oulun kautta Hämeenlinnaan. Parkanossa on läpi kaupungin ulottuva puistonäyttely ITE Hirveetä!, ja Ilomantsissa saadaan nauttia Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen Ilo ylimmillään -näyttelystä. Koettavaa riittää moneen makuun.

Tutustu ITE-taidekesän parhaisiin matkailuvinkkeihin, tässä tiedotteemme.

Edvin Hevonkoski teki veistoksiaan Edvininpolulle Vaasan Asevelikylään. Veistospolusta löytyy nyt matkailijoita erinomaisesti palveleva opaskartta Vaasan kaupungin sivuilta. Kuvaa klikkaamalla pääset kartalle. Kuva Raija Kallioinen.

Comments are closed.