ITE-taiteen juhlalehti on jaossa kaikille

Maaseudun Sivistysliitto on julkaissut ITE-taiteen juhlavuoden lehden, joka on maksutta ladattavissa netissä.

Lehdessä on makupaloja ITE-taiteen juhlavuoden 2020 tapahtumista. Löydät sivuilta kartan, jonka avulla voit suunnistaa paikan päälle näyttelyihin, tapahtumiin ja ITE-teosympäristöihin.

Lehden kuvat ja jutut vievät aikamatkalle ITE-taiteen hersyvään historiaan ja valloittavaan nykypäivään: kokemuksia, näkemyksiä, tarinoita vuosien varrelta, kirjoja, videoita, nettimateriaalia – ja paljon muuta.

Lataa ITE-juhlalehti täältä.

 

Juhlavuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta ITE-taiteen julkisesta esiin nostosta. Tuolloin Maaseudun Sivistysliitto julkaisi kirjan Itse Tehty Elämä ITE – DIY Lives ja järjesti ensimmäisen ITE-taiteen näyttelyn Kaustisella yhdessä Kansanmusiikkisäätiön kanssa. Lue lisää ITE-taiteen synnyn tarinasta ja juhlavuoden taustoista täältä.

Juhlavuonna ITE-taidetta ja -taiteilijoita esittelevät monet tahot erilaisin tavoin. Esimerkiksi K.H. Renlundin museossa / ITE-museossa Kokkolassa on 26.4. saakka Kohtalona luovuus -näyttely, joka jatkaa matkaansa Oulun ja Hämeenlinnan taidemuseoihin näiden kolmen museon toteuttamalla kiertueella.

ITE-taide elää ja voi hyvin!

Comments are closed.