KOHTALONA LUOVUUS – ITE ja kumppanit

13.2.–26.4.2020 ITE-museo, Kokkola
2.6.–20.9.2020 Oulun taidemuseo
23.10.2020–7.3.2021 Hämeenlinnan taidemuseo

Kohtalona luovuus -näyttelyssä ITE-taide kumppaneineen juhlii 20-vuotista yhteistä taivalta. 2000-luvun vaihteessa outsider-taiteen käsiteperhe sai uuden jäsenen, kun suomalainen itseoppineiden nykykansantaiteilijoiden taide löydettiin ja nimettiin ITE-taiteeksi.

Ensimmäisestä ITE-taiteen näyttelystä Kaustisella on vierähtänyt 20 vuotta. Juhlanäyttelyssä on mukana edesmenneitä ja nykyisiä kansantaiteilijoilta meiltä ja muualta sekä teoksia nykytaiteilijoilta. Kuraattoreiden Minna Haverin, Liisa Heikkilä-Palon ja Elina Vuorimiehen käsissä yksittäiset teokset ja tarinat asettuvat osaksi suurempaa kertomusta itse tehdystä elämästä.

Vuosien aikana ITE-taiteelle on muodostunut oma taidehistoriansa. Sillä vaikka teokset ovat omaäänisiä ja uniikkeja, niiden joukosta on löydettävissä toistuvia teemoja ja tyylipiirteitä. Näyttely osoittaa taideyleisölle reittejä, joita seuraamalla yksittäiset teokset ja tarinat asettuvat osaksi suurempaa kertomusta itse tehdystä elämästä.

Näyttelykiertue avautuu Kokkolassa K.H. Renlundin museossa / ITE-museossa 13.2.2020. Näyttelykiertueen tiedote.

Samaan aikaan avautuu myös Pehmeetä touhua – Nordic Outsider Craft -näyttely.

Comments are closed.