Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue pysähtyy sydäntalveksi vuonon pohjukkaan

Nordic Outsider Craft
Galleri Nord-Norge
Normanns gate 1, Harstad, Norja
30.11.2019–10.1.2020

Pohjoismaista outsider-käsityötä esittelevä Nordic Outsiden Craft -näyttely on esillä Harstadin pikkukaupungissa Pohjois-Norjassa koko jouluntienoon. Kokkolalaisen K.H.Renlundin museon ja norjalaisen Trastad-kokoelman tuottama näyttely avautuu Galleri Nord-Norgessa 30.11.2019.

Kyseessä on pohjoismainen näyttelykiertue, joka lähti liikkeelle Suomen käsityön museosta viime vuonna. Jyväskylän jälkeen näyttely on kiertänyt pienempänä kuratoituna kokonaisuutena Tanskassa, Ruotsissa ja Islannissa. Viimeinen pysähdyspaikka Norjan jälkeen on Kokkolassa vuoden 2020 kevättalvella.

Nordic Outsider Craft näyttää mitä tapahtuu, kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi. Itseilmaisun rinnalla kunnioitetaan kuitenkin sitä tinkimätöntä taitoa ja uutteruutta, jota hitaat ja työläät käsityötekniikat tekijältään vaativat.

Näyttelyn tiedote täällä.

Comments are closed.