5 äijää valloittavina ITE-museossa Kokkolassa

5 ÄIJÄÄ
21.11.2019–19.1.2020
ITE-museo
Pitkänsillankatu 28, Kokkola

Näyttelyn tiedote

ITE-museon tuorein näyttely 5 äijää tuo yhteen viisi erilaista kuvataiteilijaa. Mukana ovat perinteisen taidekoulutuksen saaneet Mikko Kallio ja Juhani Tuomi sekä kolme itseoppinutta taiteilijaa Kalle Ahola, Erkki Nousiainen ja Pasi Soukkala.

Kalle Aholan ja Erkki Nousiaisen työt ovat Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelmasta. Nousiaisen keramiikasta, maalauksista ja posliinimaalauksista koostuvaa laajaa tuotantoa ei ole aiemmin esitelty tässä mittakaavassa. Aholan muotokuvasarjat Frida Kahlosta ja Vincent van Goghista samoin kuin hänen omakuvasarjansa ovat ensi kertaa esillä kokonaisuutena.

Pasi Soukkalalta on esillä hänen rullapiirustuksiaan taiteilijan alkuvuosilta, 1970-luvulta.

Näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja on valinnoillaan halunnut nostaa esiin maskuliinisuuden ja miehenä olemisen monisäikeistä kuvaa, johon mahtuu koristeellisuutta ja oman minäkuvan pohdintaa. – Miehenä oleminen ei enää tarkoita ahtaaseen muottiin astumista, Halmetoja sanoo.

 

Comments are closed.