R.I.P. Roger Cardinal

Suru-uutinen kansainvälisistä yhteistyön verkostoistamme tavoitti meidät pyhäinpäivän tienoilla. Outsider-taiteen hyväksi arvokkaan elämäntyön tehnyt brittiläinen taidehistorioitsija, näkemyksellinen kirjoittaja ja arvostettu luennoitsija Roger Cardinal nukkui pois 1.11.2019 iältään 79-vuotiaana.

Roger Cardinal kirjoitti vuonna 1972 klassikoksi nousseen Outsider Art -teoksen, jonka aihepiiriin lukeutuivat historiallinen mielisairaalataide, art brut -taide ja nykykansantaiteilijoiden teosympäristöt. Teoksen myötä outsider-taiteen käsite levisi art brut’n englanninkieliseksi mutta sitä laaja-alaisemmaksi vastineeksi.

Roger Cardinal kävi myös Suomessa tutustumassa ITE-taiteeseen ja luennoimassa tapahtumissamme. Viisailla näkemyksillään hän antoi hienovaraista opastustaan ja myös arvovaltaista tukeaan ITE-taidekentän toimijoille.

Kuvia Roger Cardinalista ystävien ympäröimänä löytyy ITE-taiteen Facebook-sivulta. Uutisen kuva: John Maizels.

 

Comments are closed.