Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue tervehtii satujen saarta

Jahérna! – Nordic Outsider Craft
Safnasafnið-museum, Akureyri, Islanti

13.7.–8.9.2019

Parisataa kiloa kierrätysmateriaalista tehtyä massiivineuletta,  ornamentillisia mobiileja höystettynä Isontalon Antin kohtalolla. Nordic Outsider Craft näyttää mitä tapahtuu, kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi. Itseilmaisun rinnalla kunnioitetaan kuitenkin sitä tinkimätöntä taitoa ja uutteruutta, jota hitaat ja työläät käsityötekniikat tekijältään vaativat. Nordic Outsider Craft puolustaa pehmeitä arvoja taiteessa ja julistaa käsityötekniikoiden ilmaisuvoimaa, luovuuden vapautta ja yhdenvertaisuutta.

K.H.Renlundin museon ja islantilaisen Safnasafnið-museon tuottama pohjoismaista outsider-käsityötä esittelevä näyttely avautuu Safnasafnið-museossa Akureyrissa 13.7. ja kestää 8.9.2019 saakka.

Kaikki Pohjoismaat kiertävä näyttely nähtiin Suomen käsityön museossa viime vuonna. Pienempänä kokonaisuutena se on ollut esillä jo Tanskassa ja Ruotsissa. Islannin jälkeen näyttely siirtyy vielä Norjaan, päätyen lopuksi K.H.Renlundin museoon Kokkolaan keväällä 2020. Näyttelyn ovat kuratoineet taiteen tutkija Minna Haveri ja K.H. Renlundin museon ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.

Lue näyttelyn tiedote täältä.

Kiertueen seuraavat näyttelyt:
Galleri NordNorge, Harstad, Norja / 29.11.2019–10.1.2020
K.H.Renlundin museo, Kokkola / 13.2.–5.4.2020

Comments are closed.