Tarinaa tuohesta

ITE-taiteen ystävien kesälukemistoon kaksi mukavaa kirjasuositusta!

Anne Heleniuksen kirja Tuohimestari kertoo asikkalalaisesta tuohitaituri Erkki Pekkarisesta, joka 70 vuoden ajan on tehnyt tuohesta lähes mitä vain. ITE-taiteen näyttelyissä on esitelty mm. tuohinen Metsäkansan juhlapuku ja maailman suurin tuohivirsupari. Kotipihaa vuosikaudet komistanut viisimetrinen Tuohiukko on nykyisin nähtävissä hotelli Tallukan pihapiirissä. Kirjassa käydään läpi Pekkarisen vaiherikas elämäntarina. Tuohimestari myös opastaa materiaalin hankinnassa, käsittelyssä ja punonnassa.

Arkkiatri Risto Pelkosen pienet tuohihahmot ovat kiertäneet useissa ITE-taiteen näyttelyissä ulkomaita myöten ja seikkailleet jo aiemminkin kirjassa. Metsäkustannuksen julkaisema kirja Kohtalon voimaa – elämää Tuohelassa jatkaa tuohikansan ilmeikkäiden hahmojen kohtaloiden kuvausta.

Comments are closed.