ITE teossa -uutuuskirja Pirkanmaalta

ITE Teossa kansiITE teossa on ITE-taiteen 11. vuosikirja. Taiteen tohtori Minna Haverin toimittama julkaisu esittelee 51 Pirkanmaan ITE-taiteilijaa ja pohtii ITE-taiteen ilmiötä monesta näkökulmasta eri kirjoittajien voimin.

Omaperäisten itseoppineiden tekemää ITE-taidetta on nyt kartoitettu Suomessa kaksikymmentä vuotta. Siirtyessään maaseutumaisemista punatiilisten piippujen varjoon ITE-taide alkaa saada uusia, urbaaneja sävyjä. Kaupunkikesannoilta löytyy myös graffitikulttuuri, joka ei sulaudu kansantaiteeseen, mutta sivuaa sitä. Kirja haastaa miettimään ITE-taiteen rajoja ja raikastaa pölyttyneitä käsityksiä kansanluovuudesta.

Kirjan on tuottanut Maaseudun Sivistysliitto osana ITE Pirkanmaalla -hanketta. Tilaukset Maahenki-kustantamosta.

Comments are closed.