Pienoiskoossa-näyttely Kokkolassa

ITE-museo
K.H.Renlundin museo
Pitkänsillankatu 28, Kokkola
15.3.–21.10.2018

Pienoiskoossa 50x70cm juliste logo

ITE-taiteen yksi genreistä on pienoismaailmat. Miniatyyriveistäjien ammattitaito ällistyttää ja kiehtoo kuraattori Liisa Heikkilä-Palon kokoamassa näyttelyssä. K.H.Renlundin museo on toteuttanut ITE-museoon kesänäyttelyn, jossa esitellään muun muassa Samuli Sarkkilan harvoin esillä olleita miniatyyrejä Raahen museon kokoelmista ja Lahden historiallisesta museosta ITE-taiteen klassikoihin kuuluvan karjalaisevakko Johannes Ivakon puuhun veistettyjä muistoja eletystä elämästä. ITE-taiteen rinnalla esitetään myös ammattitaiteilijoita, joiden miniatyyritaituruus ja aihevalinnat lumoavat kekseliäisyydellään.

Lisää tietoa näyttelystä K.H.Renlundin museon kotisivulla.

Comments are closed.