ITE puusta, Punkaharju

Eteläsavolaista kansanluovuutta ja ITE-taidetta
Lusto – Suomen Metsämuseo

Lustontie 1, Punkaharju
27.4.2018–6.1.2019
Luston piha-alueella teoksia 15.5.–30.9.2018

Risto Pelkosen kaarnaisia pienoishahmoja on mukana ITE puusta -näyttelyssä Lustossa. Kuva Veli Granö.

Risto Pelkosen kaarnaisia pienoishahmoja on mukana ITE puusta -näyttelyssä Lustossa. Kuva Veli Granö.

Pikkuruisista kaarnahahmoista yli kaksimetrisiin presidenttiveistoksiin ulottuu ITE puusta -näyttelyn skaala Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla. Valokuvien avulla on tuotu esille myös kokonaisia ympäristöjä. Etelä-Savon ITE-taiteelle on tyypillistä puun käyttö luovuden materiaalina. Moottorisahaveisto, talttaveisto ja puun käyttäminen erilaisin tavoin osana teosta yhdistävät monia alueen itseoppineista taiteentekijöistä.

Näyttely on koottu ITE Saimaalla -kartoitushankkeen tuloksista. Maaseudun Sivistysliiton toteutti kartoituksen  vuosina 2016–2017. Lustossa on samaan aikaan taiteilija Paavo Halosen näyttely sekä museon moniulotteinen perusnäyttely ihmisen ja metsän välisestä vuorovaikutuksesta.

Näyttelyn tiedote täällä ja lehdistökuvia täällä.

Comments are closed.