Aurinkopolku ja ITE-tarinoi, Harjavalta

Ullakaisa Kaarlela ja omaishoitajan arki
Emil Cedercreuzin museo
Museotie 1, Harjavalta
27.3.–8.7.2018

Ullakaisa Kaarlela, Aurinkopolku

Ullakaisa Kaarlela, Aurinkopolku

ITE-taiteilija Ullakaisa Kaarlelan rakkaus tarinoihin ja sen takana oleviin ihmisiin on kirjottu taiteilijan tekstiilitöihin. Neulalla ja langalla kankaalle kirjotuissa töissä taiteilijan unet ja näyt, tapahtuneet ja enteet saavat monikerroksisen ja värikkään kuvituksen. Nyt suurperheen äidin uusimmissa töissä langat kertovat omaishoitajien tarinoita. Ne ovat selviytymistarinoita omaishoidon arjen ahdingosta mutta myös pienistä saavutetuista iloista. Kaarlelan omaishoitajasarjassa pääosassa on Satakunnan alueen omaishoitajia.

Emil Cedercreutzin museon näyttelyssä esitellään Kaarlelan töiden rinnalla muidenkin ITE-taiteilijoiden teoksia, mm. simolaisen Riku Raution herkkiä keramiikkahahmoja ja paimiolaisen Väinö Ojan madonnia. Lisäksi museon viehättävä piha mäntykankaineen saa vieraita ITE-taiteilijoiden pihapiireistä. Teoksia on lainassa myös Maaseudun Sivistysliiton ITE-kokoelmasta ITE-museosta.

Näyttelyn kuraattorina on Elina Vuorimies.

Comments are closed.