ITE-taiteen näyttely Loviisassa Almintalossa

RAW ART | ITE-TAIDE | MODERN FOLKKONST
2.11.2017–13.1.2018
Almintalo, Brandensteininkatu 3, Loviisa
Avoinna: ti-la 12-17
Poikkeukset aukioloajoissa: suljettu 6.12., 24.-26.12.
Vapaa pääsy

ite_RAW_ART_Loviisa

Itse Tehtyä Elämää Loviisan Almintalossa – ITE-taiteen helmiä ITE-museon kokoelmasta

ITE-taide on tehnyt valloitusretkiään useaan eri kolkkaan Suomessa. Nyt se on saavuttanut Loviisan. Almintalon yläkerta täyttyy ITE-taiteen klassikoista ja uusimmista löydöistä. Mukana on mm. Väinö Ojan, Petri Martikaisen, Enni Idin ja Mirjami Raution taidetta. Ammattivalokuvaajien ja dokumentaristien valokuvat puolestaan esittelevät kainuulaisia ITE-pihapiirejä.

Suurin osa näyttelyn teoksista on ITE-museosta Kokkolasta, jossa Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelma on deponoituna. Näyttelyarkkitehtuurin on suunnitellut Suomen tunnetuimpiin lavastajiin kuuluva Ralf Forsström. Näyttelyn on koonnut K.H.Renlundin museon ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.  Näyttely on tehty yhteistyössä Loviisan kaupungin kulttuuritalo Almintalon ja ITE-museon kesken.

Näyttelyn tiedote löytyy täältä.

Comments are closed.