ETI ITE Parkanon puistoissa

Parkanon kesäisestä keskustasta voi löytää toinen toistaan komeampia ITE-veistoksia. On Savotan Sanni ja Lännenlokari Kahvipannun kanssa ja Sammakko kurnuttamassa suihkulähteen pielessä. Laivan kettingistä tehty Europresidentin tuoli komistaa kaupungintalon edustaa. Näitä Edvin Hevonkosken Vaasasta saakka noudettuja teoksia on aiemmin saatu ihailla esimerkiksi Kiasmassa.

Näyttelyn teema ETI ITE houkuttelee kierrokselle puistoihin, aukioille ja tienvarsille.  Kauhajokelaisen Alpo Koivumäen Hirvi on löytänyt paikkansa Parkanontien varrelta ihan keskustan ytimestä, ja Kotka, Varaani ja Suulalintu patsastelevat torin kivipaasien päällä. Kaupungilta löytyy suodenniemeläisen  Tauno Vuorenniemen heinää tekevä pariskunta. Parkanolaisen Markku Yli-Lankosken lintuveistokset komistavat terveyskeskuksen pihapiiriä.

Näyttelyn koonnut Arto Tuominen on toteuttanut entiseen kotikaupunkiinsa ITE-taiteen veistosnäyttelyitä kesä toisensa jälkeen. Kotiseuturakkauden lisäksi häntä kiehtoo maastollisesti hieno kaupunki. ”Tämä on kuin tehty puistotaiteen kesänäyttelypaikaksi”, hän iloitsee.

Kuvassa Arto Tuominen Edvin Hevonkosken Europresidentin tuolissa, kuvaaja Hanna Tuuri.

ETI ITE -näyttely
Parkanon kaupunki 21.5.–30.7.2016

Comments are closed.