ITE käsillä -näyttelyssä kukkivat kädentaidot

ITE käsillä -näyttely
13.5.–16.10.2016
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna: ti–su 11–16, to 11–18

Käsityöpohjaisen ITE-taiteen näyttely avautui Kokkolassa Kukan ja Flooran päivänä. Lue näyttelyn tiedote.

Käsityöt ovat suomalaisten suosikkiharrastus. Varsinkin tekstiilikäsitöitä tehdään usein mallien, ohjeiden ja sääntöjen ohjaamana. Samoilla työtavoilla, materiaaleilla ja välineillä voi tehdä myös taidetta. ITE käsillä on kesän hulvattomin käsityönäyttely. Se osoittaa, miten kiehtovaa jälkeä syntyy, kun käsityötä ohjaa villi luovuus ja itseilmaisun into.

Näyttelyn taiteilijat on valittu taidemaailman reunamilta. Kotoisten ITE-taiteilijoiden joukossa on mausteena muun muassa pohjoismaisia outsider-taiteen tähtiä. Myös näyttelyn tekniikkakirjo on laaja: mukana on vapaavirkkausta, massiivineuletta, villikirjontaa, huovutusta, kanavatöitä, applikaatioita, kierrätystekstiilikoosteita, romunveistoa, pahvitaittelua ja keramiikkaa.

Näyttelyn on kuratoinut taidekasvattaja, tutkija (TaT) Minna Haveri.

ITE käsillä -näyttelyn taiteilijat: Eivor Bennert, Porvoo, Ullakaisa Kaarlela, Pori, Alpo Koivumäki, Kauhajoki, Elisa Kärjä, Kalajoki, Hannu Leskinen-Estola, Imatra, Anna Lappalainen, Kellokoski, Wenche Nilsen, Norja, Erkki Nousiainen, Kerava, Kenneth Rasmussen, Tanska, Mirjami Rautio, Kemi, Merja Riekkinen, Outokumpu, Aune Riihonen, Kuhmo, Marja Ruusunen, Helsinki, Rauha Ryynänen, Lieksa, Helinä Savonen, Saarijärvi, Johanna Seppä, Espoo ja Audgunn Vilhelmsen, Norja.

ITE-MUSEOSSA KOKKOLASSA TAPAHTUU

Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy!

Lankaköynnöksiä ja räsykukkia
13.5.2016 klo 11–18

Avointen ovien päivä ja kahvipannu kuumana ITE-museossa. Kukan ja Flooran päivän kunniaksi luodaan ITE-museon edustalle villikukkapenkki metodeina vapaavirkkaus, villikirjonta ja kierrätyskonstailu. Näyttelyn taiteilijoita on paikalla klo 13–14.

Siivouspäivänä tehdään patalappuja!
28.5.2016 klo 10–14

Museon pedapajassa Roosin pihapiirissä värkätä omintakeisia patalappuja ja osallistutaan Suureen patalappukilpailuun. Materiaalit ovat talon puolesta, mutta saa tuoda myös omia.

Kirjan ja patalapun päivä
16.6.2016 klo 11–18

Roosin talossa klo 13–14
• Suuren patalappukilpailun tulokset ratkeavat ja voittajat palkitaan.
• Minna Haverin uutuuskirjan Pehmeä taide julkaiseminen. Kirja nostaa esiin käsityöperustaista itseoppineiden taidetta ja erilaisin tekstiilityön tekniikoin tehtävää nykytaidetta.
• ITE-museossa klo 15 Kuraattori Minna Haverin yleisöopastus ITE käsillä -näyttelystä.
• Kahvipannu kuumana koko päivän

Lisätietoa:
Kuraattori Elina Vuorimies, K.H.Renlundin museo, puh. 044 7809 478, elina.vuorimies@kokkola.fi
Kulttuurituottaja Raija Kallioinen, Maaseudun Sivistysliitto, puh. 040 5636 876, raija.kallioinen@msl.fi

Comments are closed.