Voi sitä näinkin elää!

Esittelyssä ITE-taiteilijoiden koteja
22.5.–18.10.2015
ITE-museo, Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna ti-su 11-16, to 11-18, ma suljettu
Liput 4/2/0 €
Torstaisin vapaa sisäänpääsy

ITE-taiteilijoiden pihapiirit erottuvat ympäristöstään. Jos niillä olisi ääni, se olisi erikoisen kutsuva tai vähintään ainakin voimakas ja erikoinen. Kävijä on usein tervetullut katsomaan piha-aluetta, mutta suomalainen ujous ja häveliäisyys estää kysymästä kutsua katsomaan kotia.

ITE-museon kesänäyttely avaa taiteilijakodit! Esittelyssä ovat Enni Idin koti Padasjoelta, Heikki Kylliäisen koti Savitaipaleelta, Elena Maaskolan koti Helsingistä, Petri Martikaisen koti Perniöstä ja Ilmari Salmisen koti Petäjävedeltä.

Idin katosta lattiaan, jakkarasta purnukkaan maalattu koti vetää magneetin lailla puoleensa, samoin Salmisen julkkisten kuvilla vuoratut seinät. Maaskolan kodissa meren huuhtomat esineet ovat löytäneet jokainen oman paikkansa satojen muiden joukosta. Martikaisen kodissa kaikki maailman uskonnot ja filosofiat tekevät tiivistä ekumeenista työtä. Kylliäisen mökeissä voi lukea ja nauttia päivän jokaisesta hetkestä. Himmelitaivaan alle mahtuvat luonnon äänet ja kuvat.

Kodit viestivät omistajansa huumorintajusta mutta myös tarkasta havaintokyvystä. ITE-taiteilijat tarkkailevat maailmanmenoa ja kirjaavat tapahtumat ylös kukin omalla tavallaan. Tervetuloa tutustumaan ITE-museon näyttelyyn 21.5. alkaen. Näyttely jatkuu aina 18.10. asti.     

Näyttelyn tiedote.

ITE-taiteen näyttelyitä ja tapahtumia on kesällä 2015 Kokkolassa, Parikkalassa, Joensuussa, Ilomantsissa, Valamossa ja Mäntässä.

Comments are closed.