Taivas kattona

TAIVAS KATTONA
Hengellisyys kansantaiteessa

Valamon luostarin kulttuurikeskus
14.2.–31.8.2015
Näyttely on avoinna ti–su klo 11.30–17. Ryhmille tilauksesta myös muina aikoina.

Valamon luostarin kulttuurikeskuksessa helmikuun puolivälissä avautuvan näyttelyn teemana on hengellisyys suomalaisessa ja eurooppalaisessa kansantaiteessa. Pyhimykset, enkelit, apostolit ja muut kristilliset hahmot ovat pääasiassa itseoppineiden taiteilijoiden tekemiä. Kansanomaista veisto- ja maalaustaidetta on saatu lainaksi yksityiskokoelmien lisäksi Raahen ja Kokkolan museoista, Kaustisen kunnalta ja Maaseudun Sivistysliitolta. ITE-taiteen lisäksi on esillä teoksia Maija ja Volker Dallmeierin kansainvälisestä kokoelmasta sekä Mikael Baltin hienoja puuveistoksia 1600-luvulta – ensi kertaa lainassa kotikaupungistaan Raahesta.

Valamosta näyttely siirtyy ITE-museoon Kokkolaan, jossa se on esillä 12.11.2015 alkaen seuraavan vuoden helmikuulle.

Lue lisää.

Comments are closed.