Parikkalan Patsaspuisto

Kuutostie 611, 59130 Koitsanlahti
Kesänäyttely Paratiisin puutarhuri

Suomen maailmanlaajuisesti tunnetuin ITE-taiteen teoskokonaisuus sijaitsee Koitsanlahdessa, Parikkalan kunnassa. Veijo Rönkkösen (1944–2010) yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tulokset, lähes 500 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta, houkuttelevat vuosittain Patsaspuistoon tuhansia kävijöitä ympäri maailman.

Kesällä 2013 Patsaspuistossa on esillä valokuvaaja Veli Granön ja kuvataiteilija Janne Vesivalon suunnittelema, Veijo Rönkkösen henkilöhistoriaa valottava näyttely Paratiisin puutarhuri.

Maaseudun Sivistysliiton vetämä Parikkalan Patsaspuisto -hanke on palkannut puistosta huolta pitäviä työntekijöitä, ja vapaaehtoistyötä organisoi Patsaspuiston kannatusyhdistys. Puistoon on mahdollista hakeutua talkoisiin, ja sen ylläpitoa voi tukea kannatusyhdistyksen kautta. Lue lisää Patsaspuiston kotisivuilta.

Lataa kalenteri kaikista kesän 2013 ITE-taiteen näyttelyistä!

Comments are closed.