Paratiisin hedelmiä

4.10.2013–6.1.2014
Saarijärven museo

Tulkinnan riemua sykkivä, runsas ja elämänmakuinen puolalaisten itseoppineiden taiteilijoiden valloittava näyttely! Aiheet liikkuvat Raamatun kertomuksista arkisen elämän kohtauksiin. Esillä on maalauksia veistoksia ja grafiikkaa yli viideltäkymmeneltä tekijältä. Teokset ovat peräisin Sleesian museon, Krakovan etnografisen museon sekä krakovalaisen keräilijän Leszek Macakin kokoelmista.

Näyttelyn on tuonut suomeen Maaseudun Sivistysliiton toteuttama Puusta pitkään -hanke, joka toteuttaa näyttelyn yhteydessä monenlaisia kansantaiteen tapahtumia, workshopeja, filmiesityksiä ja työnäytöksiä. Kuraattoreina ovat toimineet Sonia Wilk ja Arja Elovirta.

Hanke luo yhteyksiä eurooppalaisten itseoppineiden taiteilijoiden ja puutyön taitajien välille. Kesällä 2014 ohjelmassa on kansainvälinen karhunveiston kilpailu ja karhufestivaali Ilomantsissa.

Näyttelyn tiedote. / Press release.

Comments are closed.