Liity Alpon savannin ystäviin!

Alpon savannille on perustettu ystäväyhdistys!

Meitä on paljon, jotka ihailemme Alpo Koivumäen taidetta. Nyt voimme konkretisoida välittämisemme. Liitytään mukaan yhdistykseen! Ohjeet löydät tästä liitteestä.

Onko mielessäsi ideoita, vinkkejä ym. koskien Alpon savannin toimintaa? Niitäkin yhdistys ottaa mielellään vastaan. Kevät- ja kesäaikaan savannilla on tapahtumia, joista yksi on jo tiedossa: Alpon savanni on mukana ITE-taiteen juhlavuoteen kuuluvassa valtakunnallisessa ITE piknik -päivässä lauantaina 25.7. ja kutsuu silloin ystäviään vierailulle. Laita varaus allakkaan!

ITE-taiteilija Paula Huhtanen Etnogaalassa

Etnogaala
Urho Kekkosen katu 4, Helsinki
9.1.2020 klo 18-23

Maailmanmusiikki ja kansantanssi tempaisevat mukaansa Etnogaalaan vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen. Huhtasen ”iloismia” hehkuvat teokset ovat kuin ilotulitus ITE-taiteen juhlavuoden alkajaisiksi! Mm. kuvan upea teos Etno, rauha ja rakkaus on nähtävillä tapahtumassa. Myös yksi gaalan palkinnoista on Huhtasen taidetuotantoa.

Etnogaala on torstaina 9.1. Tavastia-klubilla Helsingissä, ja sitä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Yle Areenasta ja Yle Radio 1:stä. Gaala myös tallennetaan Yle Areenaan, joten sen pääsee näkemään myöhemminkin.

Kolmatta kertaa järjestettävän gaalan pääjärjestäjä on Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) ja mukana on runsaslukuinen verkosto muita tanssin ja musiikin alan toimijoita. ITE-taiteen osuus on toteutettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Katso lisää.

Petri Martikaisen tussitöitä Perniön Taidekahvilassa

Perniön Kunnantalon Taidekahvila
Lupajantie 1, Perniö
3.–31.1.2020
Avoinna arkisin klo 9–15

Petri Martikaisen uusinta tuotantoa vuodelta 2019 on esillä tammikuun loppuun saakka Perniön vanhan kunnantalon Taidekahvilassa. Esillä on mustavalkoisia tussitöitä, tekijänsä sanoin mielikuvapiirroksia. Martikainen tunnetaan parhaiten värikylläisistä eri uskontojen ja kulttuurien kuvastoja yhdistelevistä teoksistaan, joita on nähty monissa ITE-taiteen näyttelyissä. Myös tiukan graafiset tussityötkin ovat kuuluneet hänen ilmaisuunsa jo taiteilijantaipaleen alusta lähtien.

ITE-taiteella on juhlavuosi 2020

ITE-taiteen esittelyä on tehty vuodesta 2000 alkaen, jolloin Kansantaiteenkeskus ja Maaseudun Sivistysliitto toteuttivat ensimmäisen näyttelyn Kaustisella.

Juhlavuonna 2020 on tulossa tapahtumia ja toimintaa kautta Suomen. Seuraa sivua www.itenet.fi ja ITE-taiteen Facebookia. Tietoja tapahtumista täydentyy palstoille pitkin vuotta.

MUSEOT JÄRJESTÄVÄT NÄYTTELYITÄ

Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -kiertue
Kokkola, K.H.Renlundin museo 13.2.–26.4.2020
Oulun taidemuseo 16.5.–20.9.2020
Hämeenlinnan taidemuseo 23.10.2020–7.3.2021

Wanted ITE -näyttely
Jakobstads museum, Tobaksmakasinet / Pietarsaaren kaupunginmuseo, Tupakkamakasiini 28.5.–27.9.2020

PARKANO ON ITE-TAITEEN KESÄKAUPUNKI
Parkanon puistoissa ja aukioilla on koko kesän 2020 ITE Hirveetä! -näyttely. Lue lisää.

TAPAHTUMIA KAIKELLE KANSALLE
Etnogaalassa Tavastia-klubilla Helsingissä 9.1.2020 Paula Huhtasen ITE-taide ryydittää nykykansanmusiikkia. Tallenne on katsottavissa Yle Areenassa.
Karhufestivaaleilla Ilomantsissa 13.–15.8.2020 on moottorisahaveiston kilpailuja teemalla Vapaa tyyli – Freestyle.
Karhu Goes Helsinki. ITE-veistäjät esittelevät taitojaan pääkaupungissa syksyllä 2020.
Vuoden ITE-taiteilija Paula Huhtanen on mukana monissa juhlavuoden tapahtumissa.

TUTUSTU ITE-PIHAPIIREIHIN
ITE piknik -tempaus kutsuu 25.7.2020 eväsretkelle ITE-ympäristöihin. Poikkea Väinö Ylénin taidekotiin, Alpon Savannille, Enni Idin mökille, Edvininpolulle, Parikkalan Patsaspuistoon… Tai kysy oman kotiseutusi ITE-taiteilijalta, sopiiko tulla katsomaan taidetta.

IDEOITA ARJEN LUOVUUTEEN
Eläkeliiton ja Maaseudun Sivistysliiton Arjen luovuus -kortit ammentavat ideoita ITE-taiteesta ja jakavat niitä eteenpäin. Jokainen voi tehdä luovia tekoja omassa elämässä ja arjen ympäristöissä – yksin tai yhdessä muiden kanssa. Lataa ilmaiseksi osoitteesta www.arjenluovuus.fi.

ITE-KARTOITUKSET JATKUVAT
Maaseudun Sivistysliiton kaksi vuosikymmentä kestänyt ITE-taiteilijoiden kartoitus jatkuu ja on voimissaan.
ITE Satakunnassa 2019–2020 www.itesatakunnassa.fi
ITE Hämeessä 2019–2021 www.itehameessa.fi
Lisätietoja kartoituksista: raija.kallioinen@kolumbus.fi

www.itenet.fi
on kanavasi ITE-taiteen taustoihin, tekijöihin ja tapahtumiin!

Hyvän joulun toivotukset!

ITE-taiteen tekijöille, tukijoille ja kumppaneille rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!

Toivottavat
ITEnet-sivun toimitus
ITE-taiteen toimijat Maaseudun Sivistysliitto, ITE-museo, ITE ry

Vuoden ITE-taiteilija 2020 Paula Huhtanen

Maaseudun Sivistysliiton huomionosoitus:
Paula Huhtanen on Vuoden ITE-taiteilija 2020

Maaseudun Sivistysliitto on nimennyt ensimmäistä kertaa Vuoden ITE-taiteilijan. Valinta kohdistui Paula Huhtaseen. Paula Huhtanen on lappilaislähtöinen, pirkanmaalaistunut ITE-taiteilija Sarkolan kylästä Nokialta. Taiteessaan hän julistaa iloismia, joka purkautuu värikkäinä maalauksina ja kollaaseina. Taideilmaisu löytää paikkansa myös uniikeissa esineissä ja asusteissa. ”Älä luovuta – käytä luovuutta”, on hänen mottonsa. Taiteilijaan voi tutustua hänen kotisivullaan www.paulahuhtanen.fi.

Vuoden ITE-taiteilijana Huhtanen esiintyi jo Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla ja sai yleisöltä uteliaan ja kiinnostuneen vastaanoton. Seuraava kohokohta on Helsingissä Tavastia-klubilla 9.1.2020 järjestettävä Etnogaala, Yle Areenan televisioima nykykansanmusiikin ja -tanssin tapahtuma, jossa Huhtanen teoksineen on mukana. Elokuussa vuoden ITE-taiteilijaa odottaa kutsu Ilomantsiin Karhufestivaaleille.

Maaseudun Sivistysliitto esittelee merkkivuonna Paula Huhtasen teoksia toimitiloissaan ja on lunastanut käyttöönsä Taideplaneetat -uniikkikorujen sarjan. Huhtasen teoksia kuuluu MSL:n omistamaan ITE-taiteen kokoelmaan.  Hän on myös mukana ITE-taiteen juhlavuonna 2020 levitettävässä Arjen luovuus -ideakorttien sarjassa yhtenä luovuusvirikkeitä antavana ITE-taiteilijana.

© Maaseudun Sivistysliitto