ITE kaakossa

Maaseudun Sivistysliiton toteuttamassa ITE kaakossa -hankkeessa (2011-2014) etsitään ja dokumentoidaan haastatteluin, valokuvin ja videoiden Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson itseoppineita nykykansantaiteilijoita. Alueen omaperäisiä ITE-taiteilijoita esitellään näyttelyissä, videoilla ja ITE-taiteen vuosikirjassa.

Lisäksi osallistutaan Veijo Rönkkösen elämäntyön ja Parikkalan Patsaspuiston säilyttämiseen yhtenä alueen vetovoimaisimpana kulttuurikohteena. Hankkeen rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseuturahastosta.

Lisää tietoa hankkeesta.

NÄYTTELYITÄ:

Paratiisin Puu

Maaseudun Sivistysliiton ITE kaakossa -hankkeen nykykansantaiteen näyttely Etelä-Karjalan taidemuseossa 17.6.–14.9.2014

Paratiisin Puu -näyttely esittelee Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson itseoppineiden puunveistäjien eläinaiheisia teoksia. ITE-taiteen tekniikoista puunveisto on yleisölle tutuin. Monilta pihoilta löytyvät moottorisahaveistäjien karhut ovat kaikille tuttuja, mutta näyttelyyn on koottu myös eksoottisempia otuksia. Pitkä puunrunko muuttuu luontevasti krokotiiliksi ja kannonkäkkyrä mustekalaksi. Mielikuvitus voi loihtia museon pihalle myös hurmaavan Öttömönkiäisen.

Museon sisätiloissa yhteisöllinen pienoisveistoksista koostuva teos esittelee ITE-puunveistäjien näkemyksen Paratiisin Puusta.

Lue lisää

Kyl mie ITE!
Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson nykykansantaidetta
16.6.–31.8.2013, K & U, Pappilan Pihatto
Valtakatu 80, 53130 Lappeenranta
Avoinna ti–su 11–17

Arvaa mitä!
Stockforssin ruukki, Pyhtää, 2012

 

 

 

 

© Maaseudun Sivistysliitto