ITE-hankkeet

ITE-taidetta on kartoitettu eri puolilta Suomea EU-rahoituksen avulla totetuissa hankkeissa. Hanketyön avulla on myös saatettu ITE-taiteilijoita kansainväliseen vuorovaikutukseen ja esitelty suomalaista nykykansantaidetta niin kotimaassa kuin maailmalla.

TUOREIMMAT HANKKEET:

ITE Pirkanmaalla

ITE-taiteen kartoitus on käynnissä Pirkanmaalla vuoden 2018 loppuun. Kartoitus on tuottanut tuloksenaan Miälentilat-näyttelyn Tampereen Taidemuseoon ja ITE teossa -näyttelyn Työväenmuseo Werstaalle. Yhteistyötä on tehty muuallakin Pirkanmaan alueella, mm. Akaalla ympäristötaidetapahtuma Näkymän sekä ITE-taiteen kesäkaupungiksi julistautuneen Parkanon kaupungin kanssa.

Alueen taiteilijalöytöjä esitellään ITE Pirkanmaalla -blogisivulla. Seuraa myös ITE Pirkanmaalla -Facebook-sivua.

ITE Saimaalla -esittelyhanke

Etelä-Savossa kartoitettiin ja dokumentoitiin ITE-taidetta ja kansanomaista luovuutta vuosina 2016-2017. Tuloksia on esitelty Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla tammikuulle 2019 kestävässä ITE puusta -näyttelyssä sekä ympäri aluetta levittäytyneissä pihapiiirien muodostamissa ”satelliittinäyttelyissä”. Taiteilijaesittelyjä julkaistaan sosiaalisessa mediassa ja kirjan muodossa. Hankkeessa myös nostetaan ITE-kohteita esiin kulttuurimatkailun tarpeisiin ja oppilaitosten toimintaan.

Blogiesittelyjä alueen taiteilijoista on ITE-taiteen kartoitusten kotisivulla. Seuraamyös ITE Saimaalla -Facebook-sivua.


PÄÄTTYNEITÄ ITE-TAITEEN HANKKEITA:

ITE Saimaalla -kartoitushanke
2016-2017

ITE kaakossa
(2011-2014)

ITE Lapissa
(2011-2013)

Puusta pitkään – Näkymiä kansantaiteeseen ja arkiluovuuteen
2012-2014

Parikkalan Patsaspuisto -hanke
(2011-2014)

 

Lisää tietoa ITE-taiteen vanhoista hankkeista löydät Maaseudun Sivistysliiton kotisivujen Arkistosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Maaseudun Sivistysliitto