ITE-hankkeet

ITE-taidetta on kartoitettu eri puolilta Suomea EU-rahoituksen avulla totetuissa hankkeissa. Hanketyön avulla on myös saatettu ITE-taiteilijoita kansainväliseen vuorovaikutukseen ja esitelty suomalaista nykykansantaidetta niin kotimaassa kuin maailmalla.

KÄYNNISSÄ OLEVAT HANKKEET:

ITE Pirkanmaalla

Tuorein ITE-taiteen kartoitus on käynnistynyt Pirkanmaalla. Kartoitus tuottaa tuloksinaan Miälentilat-näyttelyn Tampereen Taidemuseoon ja ITE teossa -näyttelyn Työväenmuseo Werstaaseen. Yhteistyötä tehdään muuallakin Pirkanmaan alueella, mm. Akaalla ympäristötaidetapahtuma Näkymän kanssa. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun.

Etsintäkuulutus / lehdistötiedote 3.2.2017.

Seuraa etsintöjen etenemistä ja uusia taiteilijalöytöjä ITE Pirkanmaalla -hankkeen blogisivulta.

ITE Saimaalla

Etelä-Savossa on käynnissä ITE Saimaalla -hanke. Sitä toteutetaan vuodesta 2016 alkaen helmikuulle 2018 kahden Leader-yhdistyksen, Piällysmiehen ja Rajupusun, alueilla. Hankkeessa kartoitetaan ja dokumentoidaan alueen itseoppineita nykykansantaiteilijoita ja muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä. Tavoitteena on saada kootuksi tietoa arkistoihin sekä käytettäväksi näyttely- ja julkaisutoimintaan ja kulttuurimatkailun tarpeisiin.

Lehdistötiedote 16.8.2016.

Seuraa etsintöjen etenemistä ITE Saimaalla -Facebook-sivulla.


PÄÄTTYNEITÄ ITE-TAITEEN HANKKEITA:

Puusta pitkään – Näkymiä kansantaiteeseen ja arkiluovuuteen
2012-2014

ITE kaakossa
(2011-2014)

Parikkalan Patsaspuisto -hanke
(2011-2014)

ITE Lapissa
(2011-2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

© Maaseudun Sivistysliitto