Mystinen puutarha – kirja Veijo Rönkkösen fantasiapuutarhasta

Kimmo Heikkilä (toim.): Mystinen puutarha, Mystical Garden. 176 s. Kulttuuriyhdistys Maailmanpylväs ry 2019.

Parikkalan Patsaspuisto on Veijo Rönkkösen toteuttama huikea patsaspuisto, mutta myös tekijänsä luomus kukoistavana, satojen kasvilajien puutarhana. Se on vaihteleva ja muuntuva elämys läpi kasvukauden.

Puiston pehtoorina Rönkkösen kuoleman jälkeen toiminut savonlinnalainen graafinen suunnittelija Kimmo Heikkilä on toteuttanut kirjan Mystinen puutarha. Hän on kuvannut kirjaan puistoa yhdistäen patsaat, eri kasvilajit ja vaihtelevat tunnelmat. Eri kirjoittajien artikkelit valottavat aihetta kasvientuntemuksen ja elämyksellisten kokemusten kautta. Kirja sisältää myös kartat eri kasvien sijainnista ja on oivallinen opas puistossa liikkuvalle tarkastella näkymiä hieman uudesta kulmasta.

Kirjaa on myynnissä ainakin Parikkalan Patsaspuiston puodissa, Aseman Taidelaiturilla Punkaharjulla ja Savonlinnan kirjakaupassa, ovh 30 euroa. Kirjojen myyntituloilla ylläpidetään ja kehitetään Patsaspuiston toimintaa.

Lue Etelä-Saimaasta Leena Härkösen kirja-arvio.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto