Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue rantautuu Ruotsiin

25.5.–15.6.2019
Aguélimuséet
Vasagatan 17, Sala, Ruotsi

Nordic Outsider Craft rikkoo käsityötradition rajoja ja yllättää katsojansa tuomalla esiin käsityöperustaista taidetta perinteisen taidekentän ulkopuolelta ympäri Pohjoismaita.

Näemme, mitä tapahtuu, kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi. Itseilmaisun rinnalla kunnioitetaan kuitenkin sitä tinkimätöntä taitoa ja uutteruutta, jota hitaat ja työläät käsityötekniikat tekijältään vaativat. Teosten tekniikat ulottuvat pehmeästä tekstiilikäsityöstä keramiikkaan ja puunveistoon.

Nordic Outsider Craft -näyttelykiertueen kolmas näyttely toteutuu Aguélimuséetissa Salassa Ruotsissa 25.5.–15.6.2019. Aiemmin näyttely on nähty jo Suomessa ja Tanskassa, ja kiertue jatkuu vielä Salan jälkeenkin. Näyttelyssä on teoksia yhteensä 22 taiteilijalta kaikista Pohjoismaista. Näyttelyn ovat kuratoineet taiteen tutkija Minna Haveri ja K.H. Renlundin museon ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.

Lue näyttelyn tiedote täältä.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto