Prinsessa-seminaari Kellokoskella

Prinsessa-seminaari ja Kellokosken sairaalamuseon ensinäyttö
11.5.2019 klo 11–17
Kellokosken sairaalamuseo
Vanha Valtatie 198, 04500 Kellokoski
Vapaa pääsy

Kellokosken sairaalamuseon uusittu näyttely avautuu yleisölle lauantaina 11.5. Sairaalamuseo on avoimena yleisölle klo 11–17, kuraattorien kierros klo 15.

Juhlaohjelmana sairaalan juhlasalissa on Kellokosken Prinsessaa käsittelevä miniseminaari Kuninkaalliset kirjonnat klo 12–14. Aiheeseen johdattaa psykiatri, Kellokosken mielisairaalan entinen ylilääkäri Ilkka Taipale. Historiallisesta potilastaiteesta, pehmeästä taiteesta ja Prinsessan kirjonnoista puhuvat Minna Haveri ja Elina Vuorimies. Taidekasvattaja Tommi Hämäläinen puhuu puolestaan oppimiskokemuksistaan kuvataiteilijana tarkastellessaan potilastöiden kuva-arkistoa.

Seminaarin ohjelmaan kuuluu myös osallistava paneeli, missä yleisö saa esittää kysymyksiä panelisteille. Paneelin keskustelijoina ovat Timo Laaksonen Kellokosken sairaalamuseosta, Harri Nyman Tuusulan museosta, Helena Hämäläinen HUSin museotoimikunnasta sekä Ilkka Raitasuo, Prinsessa-kirjan kirjoittaja.

Seminaarissa on kahvitarjoilu.

https://www.facebook.com/events/309297443314558/

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto