Kaarlo Bäckmanin puuveistoksia Pyhäjoella

Pyhäjoen kirjaston galleria
Ruukintie 1, 86100 Pyhäjoki
9.–26.4.2019
Avoinna ma, to klo 11–16, ti, ke, pe 11–20

Pyhäjokinen 93-vuotias ITE-taiteilija Kaarlo Bäckman ”löydettiin” vuosia sitten Pohjois-Pohjanmaan ITE-taiteen kartoituksessa. Bäckmanin puuveistoksia on nyt esillä Pyhäjoen kirjaston galleriassa. Metsistä keräämistään puista Bäckman on valmistanut ällistyttäviä veistoksia. Näytteitä teoksista löytyy Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämästä tietokannasta. Kun valitsee yläpalkista ”Kuvat” ja kirjoittaa ”kokotekstihakuun” taiteilijan nimen, pääsee katsomaan kuvia.

Kaarlo Bäckman on myös ahkera mielipidepalstoille kirjoittaja ja runoilija. Pyhäjoen kirjaston kotiseutukokoelmasta löytyy hänen cd:nsä. Tässä hän laulaa oman runonsa.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto