Nordic Outsider Craft -näyttelykiertue rantautui Tanskaan

Art Gallery Filosoffen, Odense, Tanska
19.3.–31.3.2019

Nordic Outsider Craft  näyttää mitä tapahtuu, kun käsityö ei pysy kuosissaan, vaan villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi. Itseilmaisun rinnalla kunnioitetaan kuitenkin sitä tinkimätöntä taitoa ja uutteruutta, jota hitaat ja työläät käsityötekniikat tekijältään vaativat. Näyttely  puolustaa pehmeitä arvoja taiteessa, ja julistaa käsityötekniikoiden ilmaisuvoimaa, luovuuden vapautta ja yhdenvertaisuutta.

K.H.Renlundin museon ja tanskalaisen Bifrostin taidekoulun ja -studion tuottama pohjoismaista outsider-käsityötä esittelevä näyttely on esillä Art Gallery Filosoffenissa Odensessa 19.3.–31.3.2019. Näyttelyssä on teoksia yli 20 taiteilijalta.

Hankkeen ensimmäinen näyttely järjestettiin Suomen käsityön museossa viime vuonna. Jyväskylän jälkeen näyttely lähti kiertämään pienempänä kuratoituna kokonaisuutena. Odensen jälkeen vuorossa kolmantena on Aguélimuséet Ruotsissa touko-kesäkuussa. Näyttely kiertää kaikki Pohjoismaat päätyen lopuksi K.H.Renlundin museoon keväällä 2020. Näyttelyn ovat kuratoineet taiteen tutkija Minna Haveri ja K.H. Renlundin museon ITE-amanuenssi Elina Vuorimies.

Lue lisää K.H.Renlundin museon sivuilta. Kuva-albumi ITE-taiteen Facebookissa.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto