ITE-kokoelman lahjoitusta juhlitaan päiväkahveilla Kokkolassa

Kaarina Staudinger-Loppukaarteen teoslahjoituksen vastaanotto
Keskiviikkona 10.10.2018 klo 11–13
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39, Kokkola

päiväkahvit_Staudinger-Loppukaarre_ITE-taide_ITE-kokoelma

ITE-taiteen kokoelma karttuu Kaarina Staudinger-Loppukaarteen (1911–2013) teoksilla. Mystikoiden, visionäärien tai meediotaiteilijoiden joukkoon kuulunut taiteilija on esitelty lukuisissa näyttelyissä myös ITE-taiteen yhteydessä. Lahjoitus koostuu 20 akvarellityöstä. Kokonaisuudessa painottuu 1980-luku, jolloin taiteilija oli luomisvoimaisimmillaan. Maaseudun Sivistysliiton omistama ITE-kokoelma on deponoitu Kokkolaan K.H.Renlundin museoon, joka huolehtii teoksista ja teoslainoista.

Teoslahjoituksen merkeissä museo tarjoaa päiväkahvit Roosin talolla (Pitkänsillankatu 39). Tuolloin kaikilla on mahdollisuus tulla katsomaan lahjoitettuja teoksia ja keskustelemaan lahjoittajien kanssa. Jorma Staudinger pitää myös pienen esityksen taiteilijasta.

Teokset ovat Leena ja Jorma Staudingerin yksityiskokoelmasta. Lahjoittavat valitsivat lahjoituspäiväksi taiteilijan 107-vuotissyntymäpäivän. Kaarina Staudinger-Loppukaarre kuoli 102-vuotiaana vuonna 2013, ja hän maalasi elämänsä loppuun asti. Staudinger-Loppukaarteen soolonäyttely järjestettiin vuosien 2012–2013 vaihteessa K.H.Renlundin museossa.

Lue lahjoitusuutinen ja taiteilijan esittely. Erkki Pirtolan esittely taiteilijasta ITEnet.fi-sivustolla.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto