ITE puusta, Punkaharju

Eteläsavolaista ITE-taidetta
Lusto – Suomen Metsämuseo

Lustontie 1, Punkaharju
27.4.2018–6.1.2019
Luston piha-alueella teoksia 15.5.–30.9.2018

Risto Pelkosen tuohihahmoja nähdään Lustossa ITE puusta -näyttelyssä. Kuva Veli Granö.

Risto Pelkosen tuohihahmoja nähdään Lustossa ITE puusta -näyttelyssä. Kuva Veli Granö.

Pikkuruisista kaarnahahmoista yli kaksimetrisiin presidenttiveistoksiin ulottuu ITE puusta -näyttelyn skaala Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla. Valokuvien avulla on tuotu esille myös kokonaisia ympäristöjä.

Etelä-Savon ITE-taiteelle on tyypillistä puun käyttö taiteen materiaalina. Monet näyttelyn taiteilijoista ovat tehneet vuosikymmenten mittaisen uran puunveiston parissa. Moottorisahaveisto, talttaveisto ja puun käyttäminen erilaisin tavoin osana teosta yhdistävät monia alueen ITE-taiteilijoita.

Näyttely on koottu ITE Saimaalla -kartoitushankkeen tuloksista. Maaseudun Sivistysliiton toteutti kartoituksen  vuosina 2016–2017, ja hanketta tukivat Leader Piällysmies ja Leader Rajupusu. Näyttely jatkuu loppiaiseen 2019 saakka. Lustossa on samaan aikaan taiteilija Paavo Halosen näyttely sekä museon laaja ja moniulotteinen perusnäyttely ihmisen ja metsän välisestä vuorovaikutuksesta.

Näyttelyn tiedote ja lehdistökuvia täällä.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto