ITEpäisyys valloittaa Kokkolassa

ITE-museo / K.H.Renlundin museo
18.5.–17.9. 2017

Pitkänsillankatu 28, Kokkola
Avoinna ti–su 11–16, to 11–18, ma suljettu

ITE-museon kesänäyttelyssä Kokkolassa kohtaavat nykytaide ja ITE-taide

Ensio Tuppuraisen hirviveistos, kuva Veli Granö.

Ensio Tuppuraisen hirviveistos, kuva Veli Granö.

ITEpäisyys on näyttely, joka piirtää kuvan suomalaisesta itsepäisyydestä. Se kertoo omista maailmoista, mielikuvituksesta ja peräänantamattomuudesta. ITEpäisyys ei ole pään iskemistä seinään vaan juhlaa vapaudesta. Vapaus mahdollistaa sen, että ihmiset saavat olla juuri sellaisia kuin haluavat.

Veikko Halmetojan kuratoimassa näyttelyssä nykytaide, outsider-taide ja ITE-taide lomittuvat yhteen. Mukana on myös pilapiirroksia ja dokumentinomaisia valokuvateoksia. Vapauden teeman alla käsitellään hulluutta ja huumoria, kuolemaa ja yksinäisyyttä, köyhyyttä ja siitä selviämistä. Mukana on huoneellinen piruja, luurankoja ja jumalankuvia. Toinen huoneellinen kertoo kotiseudusta, maaseudusta, yhteisöllisyydestä ja ahdistavasta erilaisuuden kokemuksesta.

Näyttelyssä on mukana 26 taiteilijaa. Se jatkaa syksyllä Joensuun taidemuseoon. Näyttelyn tuottajana on ITE-museo, jonka taustalta löytyvät K.H.Renlundin museo ja Maaseudun Sivistysliitto. Yhteistyökumppanina on Joensuun taidemuseo Onni.

Näyttelyn tiedote.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto