Martti Hömppi In Memoriam (1935–2013)

Martti Hömpin veistos Karpaasi taiteilijan kotipihalla Nokian Siurossa. Kuva Elina vuorimies.

Liiteri-Picasso ja lautaveistäjä, Karjalan evakko ja merimies Martti Hömppi on poissa keskuudestamme. Nokian Siurossa asunut taiteilija vietti viimeiset vuotensa vuoteenomana ja kuoli 15.2.2013 rauhallisesti.

Martti Hömppi oli ensimmäisiä ITE-taiteen kartoituksissa löytyneitä taiteilijoita. Jo ennen ITE-taiteen piiriin löytymistään hän oli osallistunut näyttelyihin ja hänen teoksiaan oli sijoitettu julkisiin tiloihin. Työskentelyynsä hän oli saanut innoitusta taiteilija Ossi Sommalta.

Martti Hömppi osallistui lukuisiin ITE-taiteen näyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän koki voimakasta yhteyttä ITE-taiteen kenttään. Niin kauan kuin terveys salli, hän oli mukana näyttelyiden avajaisissa, seminaareissa ja muissa tapahtumissa. Hömppi lahjoitti tuotantonsa Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen kokoelmaan.

Lue lisää Martti Hömpin taiteilijaesittelystä.

Minna Haverin kuvia Martti Hömpin teoksista.

Amanuenssi Elina Vuorimiehen muistokirjoitus.

Martti Hömppi mukana myös filmissä Itse tehtyä elämää ja taidetta, YLEn arkisto 7.8.2003.

Comments are closed.

© Maaseudun Sivistysliitto